انجمن یاران دانش و مهر در مهرماه سال 1379 با پشتیبانی تحصیلی سه دانشآموز دختر با استعداد آغاز به کار کرد. موسسان انجمن، که خود برخواسته از طبقهی محروم جامعه و آشنا با درد و رنجهای این طبقه بودند و همواره دغدغه آموزش کودکان دیارشان را داشتند، در ابتدا خانه پدری خود را وقف انجمن کرده و آن را در اختیار دفتر انجمن قرار دادند. سپس با تلاش و پیگیریهای بیوقفه باعث جلب اعتماد حامیان و افزایش کمکهای مالی انجمن شدند و توانستند تعداد دانشآموزان تحت پوشش خود را روز به روز افزایش دهند.
در بهمن ماه ١٣٩٠ انجمن ياران دانش و مهر به صورت سازماني مردم نهاد و غيرانتفاعي باتدوين اساسنامه و هيئت مديره ٩ نفره ازطريق وزارت کشور با شماره ٢٨٧٠١ به ثبت رسيد.
پس از فعالیت چندین ساله در راستای آموزش، دریافتیم که با تجربیات بدست آمده، میتوانیم یاری رساندن به فرزندان ایران زمین را در سراسر کشور آغاز کنیم. در سال 1397 و با مجوز وزارت کشور، حیطهی فعالیت انجمن ملی شد. هم زمان، نوع فعالیتهای اجرایی انجمن نیز گسترش یافت و اکنون علاوه بر بورسیهی محصلان کوشا و ارائهی خدمات مددکاری اجتماعی به آنها، پروژههای آموزشمحور اجرایی انجمن در نقاط مختلف ایران در حال اجراست. در قسمت «پروژهها» در همین سایت میتوانید در این مورد بیشتر بخوانید.
درخت تو گر بارِ دانش بگیرد به زیر آوری چرخ نیلوفری را
گروه مددکاری انجمن شامل 9 مددکار است که در دفاتر تهران، اسلامشهر و پاکدشت مشغول به فعالیت هستند. وظیفه این گروه، شناسایی و بازدید از منزل دانشآموزان و بررسی شرایط اقتصادی و اجتماعی آنان است. در راستای توانمندسازی دانشآموزان و خانوادههایشان، با گروه مددکاری در ارتباط مستقیم قرار میگیرند و آنها را مورد حمایت تخصصی خود قرار میدهند و در صورت نیاز به روانشناس و مشاور ارجاع میدهند.
واحد پروژه مدیریت پروژههای آموزشمحور زیر را بر عهده دارد: • سواد دی: در این پروژه آموزش سواد پایه به کودکان با بهرهگیری از نرمافزار داناک انجام میشود. نرمافزار داناک، به کودکان این امکان را میدهد که زبان فارسی را بخوانند، بنویسند و مهارتهای شمارورزی را بیاموزند. • تکیار: نام این پروژه مخفف «تکنولوژی همیار کودکان» است که به صورت مشترک با کانون توسعه اجتماعی - فرهنگی مهر رستم اجرا شده است. هدف تکیار، فراهم کردن امکانات سختافزاری مانند رایانه، اینترنت مناسب و غیره برای کودکان ساکن در مناطق کمتر برخوردار است تا ضمن آموزش نحوهی استفاده از ابزارهای هوشمند، امکان آموزش از راه دور و ارتباط میان معلمان و کودکان فراهم شود. • تاسیس و تجهیز کتابخانه: انجمن در شهرهای ریجاب، زلان، جوانرود، ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه به تاسیس و تجهیز کتابخانه اقدام نموده است. در این پروژه گروه با من بخوان پشتیبان علمی کتابخانهها است. • حمایت از مدرسهی فرهنگ: انجمن ما در راستای اهداف خود مبنی بر حمایت تحصیلی از دانش آموزان فارغ از قومیت و ملیت آنها، مدرسهی فرهنگ را مورد حمایت خود قرار داده است.
این گروه شامل مسئول ارتباط با حامیان، مسئول روابط عمومی و اعضای داوطلبی است که انجمن را به عموم افراد جامعه معرفی مینمایند. همچنین این گروه موظف است گزارشهای وضعیت تحصیلی و اجتماعی دانشآموزان را به حامیان نیکاندیش ارائه دهد.